Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MetPatrick is sinds 2019 sociaal partner van Shines Children’s Foundation in Masindi (Uganda). Wij bieden meerjarig financial support en geven op vrijwillige basis professionele bijstand op diverse gebieden. 

Shines Children’s Foundation geeft weeskinderen, kwetsbare kinderen, jongeren en jonge moeders toegang tot onderwijs, onderdak, gezondheidszorg en duurzame ontwikkeling en haalt ze uit de welbekende vicieuze cirkel en draagt daardoor bij aan de verbetering van de levensomstandigheden in de gemeenschap. Het is een nuttige en goed draaiende zelfstandige organisatie maar helaas met beperkte middelen. 

Mocht je dus privé of zakelijk op zoek zijn naar mogelijkheden om een goed doel te ondersteunen, dan kunnen wij Shines Children’s Foundation van harte aanbevelen.  

Sinds januari 2020 heeft Shines Children’s Foundation namelijk ook de ANBI kwalificatie bij de Belastingdienst in Nederland (RSIN 826155753). Hierdoor kun je prima een fiscaal aantrekkelijke eenmalige of periodieke donatie doen. Dan snijdt het mes aan twee kanten: je helpt de kinderen in Masindi en je hebt een mooie aftrekpost voordat de inkomstenbelasting toeslaat. Beide geven je een goed gevoel 🙂 

Voor meer informatie over de foundation of mogelijkheden om te doneren, kun je op www.shinescf.org en https://gofund.me/3ac8bccf kijken of contact met mij opnemen.